Nic. Christiansen Gruppen bliver ny importør af Honda i Finland og Baltikum

Nic. Christiansen Gruppen har indgået en aftale med Honda Motor Europe om overtagelse af importen af biler i Finland og importen af biler, motorcykler og Power Products til Baltikum per 31. marts 2017.

Nic. Christiansen Gruppen varetog importen af biler til Danmark fra den japanske bilproducent i årene 1971-2001. Med den nye aftale genoptager Honda Motor Europe og Nic. Christiansen Gruppen således det mangeårige samarbejde med en fælles ambition om at skabe de bedst mulige rammer for Honda-brandet i både Finland og Baltikum. 

“Honda ser frem til samarbejdet med Nic. Christiansen Gruppen. Vores fælles målsætning er at fortsætte den positive udvikling af forretningen samt servicering af vores kundebase i Finland og Baltikum. Vi står over for en række spændende produktlanceringer, som indledes med lanceringen af den fantastiske, nye Honda Civic 5-dørs om få måneder”, fortæller Philip Ross, Senior Vice President hos Honda Motor Europe.

Nic. Christiansen Gruppen overtager per 31. marts 2017 to velfungerende salgsorganisationer i henholdsvis Helsinki i Finland og Tallinn i Estland. I Finland skal Nic. Christiansen Gruppen varetage salget af Hondas populære bilmodeller med dertilhørende reservedelsdistribution og service. I Baltikum skal Nic. Christiansen Gruppen foruden salget af Hondas bilmodeller, med dertilhørende reservedelsdistribution og service, også varetage salg, service og reservedelsdistribution af motorcykler og scootere samt Power Products.

Honda besidder en gennemsnitlig markedsandel i Finland og Baltikum på ca. 3,5% i 2016 i segmentet for personbiler og har en stor kørende vognpark. I motorcykelsegmentet ligger Hondas produkter i top tre med en gennemsnitlig markedsandel på 5,6% i 2016 i Baltikum.

Overtagelsen af Honda-importen i Finland og Baltikum er for Nic. Christiansen Gruppen en beslutning, som følger koncernens strategi om at varetage importaktiviteter i Skandinavien og Østersøregionen:

”Finland og Baltikum har længe været placeret som områder på vores strategiske landkort. At det skulle lykkes for os at få etableret et samarbejde med Honda i netop disse geografiske områder, hvor vi forventer en markant udvikling og vækst i de kommende år, er en stor tilfredsstillelse for os. Dertil kommer, at vi har en stor tiltro til Honda-produkterne og til Honda-brandet, og vi forventer os derfor meget af det kommende samarbejde”, udtaler koncerndirektør Niels V. Bertelsen fra Nic. Christiansen Holding.

Med den nye aftale med Honda Motor Europe bliver Nic. Christiansen Gruppen en ledende bilimportør i Norden med agenturer i samtlige lande. 

For yderligere oplysninger:

Adm. direktør Niels Vrist Bertelsen, Nic. Christiansen Holding, på 6037 5126 eller [email protected]  

 
Adresse: Sjællandsvej 1 · 6000 Kolding · Danmark · Telefon: (+45)7015 1599 · E-Mail: [email protected] · CVR-numre 
Historien om Nic. Christiansen Gruppen begyndte i 1967 med importen af BMW. 
I dag er hovedaktiviteterne i koncernen importen af Hyundai, Honda, Land Rover og Jaguar, de tre bilkæder Bayern AutoGroup, Terminalen, British MotorGroup samt leasing- og finansieringsselskabet, NCG Finans.
 
Nic. Christiansen Gruppen opererer i Danmark, Norge, Sverige, Finland samt Baltikum.