Nic. Christiansen Gruppen klar til fremgang efter transformationsår i 2017

Bilkoncernen Nic. Christiansen Holding A/S præsenterer årsregnskab for 2017. Koncernens omsætning runder for første gang DKK 6,4 milliarder i et år præget af nødvendige tilpasninger, der påvirker bundlinjen. Årets tilpasninger giver Nic. Christiansen Holding en stærk tro på indtjeningsfremgang og vækst på tværs af forretningsområder i 2018. 

2017 har været et begivenhedsrigt år for Nic. Christiansen Holding A/S: Et stillestående bilmarked i tiden omkring de politiske forhandlinger om registreringsafgiften og deraf afledte tilpasninger af vognlagre, re-balancering af SsangYong-importen, etablering af ny Jaguar/Land Rover-forretning i Stockholm, videreudvikling af leasing-konceptet SimplyGo og ikke mindst en succesfuld overtagelse og opstart af Honda-agenturet i Finland og Baltikum. 

Mens årets omsætning endte på tilfredsstillende DKK 6,47 mia., levede årets resultat før skat på DKK -6,2 mio. ikke op til ledelsens forventninger for 2017. Grunden hertil skal findes i to faktorer, der påvirkede resultatet negativt, men som ikke rokker ved, at Nic. Christiansen Holding fortsat er en god og sund forretning: 

  • Det vigende salg under de politiske forhandlinger om registreringsafgiften ultimo 2017 samt konsekvenserne af lempelsen af selvsamme.
  • Et svensk marked med intensiveret konkurrence i premium-markedet og øget privatleasingsalg samt det faktum, at SsangYong viste sig mindre konkurrencedygtig end forventet. 

Afledt af dette har Nic. Christiansen Holding A/S foretaget de nødvendige justeringer og kigger nu igen fremad. 

”2017 blev ikke det år, vi havde regnet med og håbet på. Det er der flere grunde til. Øget konkurrence især i Sverige og deraf følgende investeringer, nødvendige tilpasninger af vognlagre og et turbulent andet halvår i den danske bilbranche med stilstanden i tiden omkring de politiske forhandlinger om registreringsafgiften og den efterfølgende omlægning af den er nogle af dem. Nic. Christiansen Holding er fortsat en god og sund forretning, og jeg er sikker på, at 2018 bliver et bedre år,” siger koncerndirektør i Nic. Christiansen Holding, Niels Vrist Bertelsen, og fortsætter:

”Vi har i 2017 foretaget de nødvendige justeringer, initiativer og investeringer. Problematikken omkring registreringsafgiften er håndteret, mens det svenske marked også i 2018 vil kræve yderligere investeringer. Rettidig omhu kombineret med en succesfuld fokusering på vores kernemarkeder gør, at vi nu har lagt 2017-resultatet bag os og forventer indtjeningsfremgang og vækst i både 2018 og årene, der kommer. Vi er fortrøstningsfulde og har store forventninger til fremtiden.”

Bayern AutoGroup-koncernen præsterede i 2017 en rekord i bruttoresultat på 138,1 mkr. (127,0 mkr. sidste år) og et positivt resultat før skat på 27,2 mkr. (21,4 mkr.). Fremgangen skyldes ikke mindst, at danskerne efter ændringerne i registreringsafgiften har investeret i flere nye biler i premium-segmentet, herunder BMW.

Også Honda-aktiviteterne, som Nic. Christiansen Holding A/S overtog 1. april 2017, har været en succes i året, der er gået. Trods omkostninger i forbindelse med overtagelsen, leverer Honda-importen således allerede positiv indtjening. 

”Jeg er stolt over, at vi i 2017 nåede den vigtige milepæl i koncernens ambitiøse strategiplan, så vi nu driver forretning i hele Østersøregionen, og jeg glæder mig meget over, at salget af Honda-biler i Finland og Baltikum udviklede sig så godt allerede i det første år. Jeg har store forventninger til den del i både 2018 og fremadrettet,” siger Niels Vrist Bertelsen.

Nic. Christiansen Holding har i 2017 haft fokus på at investere i udviklingsaktiviteter og videreudvikle gruppens satsning på de muligheder, som øget digitalisering og ændrede mobilitetsvaner giver. Det strategiske fokus fortsætter også fremover, forklarer Niels Vrist Bertelsen:

”Vi vil også̊ i 2018 – og fremover - investere ressourcer i jagten på at erobre en førerposition på fremtidens marked for mobilitet, hvor nye drivmidler til biler, som f.eks. elektricitet, digitalisering og deleøkonomi samt på sigt selvkørende mobile enheder, radikalt vil ændre måden, vi tænker transport på. Hos os er kunden altid i centrum, og jeg er overbevist om, at vi står særdeles godt rustet til at kunne imødekomme kundernes fremtidige krav til mobilitet.” 

Om Nic. Christiansen Holding

  • Nic. Christiansen grundlagde i 1967 virksomheden, da han erhvervede sig BMW-agenturet i Danmark. Nic. Christiansen døde i 2010, 93 år gammel. Virksomheden ejes i dag af Nic. Christiansens ældste datter, Birthe Christiansen, og hendes to døtre, Camilla og Carina.
  • De tre overordnede forretningsområder i Nic. Christiansen Gruppen er import, retail og leasing/finansiering. 
  • Siden 1992 har Nic. Christiansen Holding stået bag importen af Hyundais populære bilmodeller i Danmark. Derudover har gruppen importagenturet på spændende bilmærker som Jaguar og Land Rover i Danmark, Sverige og Norge, Honda i Finland og Baltikum samt Ssangyong i Danmark og Sverige i sin portefølje.
  • Gruppen har desuden tre bilforhandlerkæder med forretninger over hele landet: Bayern AutoGroup, der forhandler BMW og MINI, Terminalen, som forhandler mærkerne Hyundai, Honda, Fiat, Suzuki, Mazda, Citroën, Nissan, Toyota og British MotorGroup, der forhandler Land Rover og Jaguar.
  • I januar 2016 lancerede Nic. Christiansen Holding det digitale leasingkoncept, SimplyGo, som tilbyder kortidsleasing til både private kunder og virksomheder.
  • I løbet af 2017 voksede Nic. Christiansen Holding fra 578 til 642 medarbejdere (heltidsstillinger). Gruppen gør en dyd ud af at tiltrække og fastholde de bedste og mest vidende medarbejdere i bilbranchen. Gennem mange års anciennitet har medarbejderne opbygget en betydelig og unik viden om branchens forhold, hvorfor de er er i stand til at kunne rådgive og vejlede om de mest optimale løsninger for hver enkelt kunde i hver eneste situation. 
Adresse: Sjællandsvej 1 · 6000 Kolding · Danmark · Telefon: (+45)7015 1599 · E-Mail: [email protected] · CVR-numre 
Historien om Nic. Christiansen Gruppen begyndte i 1967 med importen af BMW. 
I dag er hovedaktiviteterne i koncernen importen af Hyundai, Honda, Land Rover og Jaguar, de tre bilkæder Bayern AutoGroup, Terminalen, British MotorGroup samt leasing- og finansieringsselskabet, NCG Finans.
 
Nic. Christiansen Gruppen opererer i Danmark, Norge, Sverige, Finland samt Baltikum.