Ny HR-chef for Nic. Christiansen Gruppen

Vores nye HR chef spiller ikke i 2. division

Det kan godt være, at 45- årige Mads Bundesen bor i Næsby, der har et hold i 2. division. Og selv om Mads er passioneret fodboldspiller, og har dømt sin andel af Serie 1. kampe i det fynske, er det Superligaen han sigter efter hos NCG, når han den 2. januar tiltræder jobbet som ny HR Chef.

Mads Bundesen får en helt central rolle i den forandrings - proces som NCG Gruppen, så småt har taget fat på. En forandring, hvor fremtiden tegnes af en datadrevet virksomhedsstrategi, og hvor der hele tiden søges efter synergi mellem virksomhederne under NCG gruppen. En udfordrende og spændende proces, der kommer til at kræve meget af alle medarbejdere – ikke mindst de ledere, der skal stå i spidsen for forandringerne. Vi har mødt Mads i hjemmet udenfor Odense til en snak om hans visioner for HR.

”Jeg arbejder ud fra den grundlæggende præmiss, at HR skal være forretningsdrevet. At HR altid skal integreres i forretningen, og at HR aktiviteter skal gøre noget for forretningsstrategien. At vi skal levere koncernfunktioner med udgangspunkt i de forskellige forretninger. Vi sætter ikke opgaver i søen, der har til formål at please HR. Ejerskabet skal ligge hos de enkelte ledere, og vores opgave er at støtte det”, siger Mads Bundesen.

Han kommer fra en stilling som Stabschef hos Odense Kommune, hvor han i knap fire år havde ansvaret for 85 medarbejdere i HR afdelingen. Før det var Mads ansat i en længere årrække i 3C Retail, der nok bedst er kendt for deres virksomheder som L’easy og DER.

Netop erfaringen fra både den offentlige og private sektor er noget han sætter i spil, når han sætter sig i stolen på Sjællandsvej.

”Jeg glæder mig til at komme tilbage til det private. Jeg har savnet dynamikken, der er essensen i en kommercielt drevet virksomhed. Men når det er sagt, så har jeg lært meget ved at arbejde i en offentlig virksomhed. Om det at samarbejde – om at kunne motivere og skabe rammebetingelserne for at eksempelvis mellemledernes succes”, siger Mads Bundesen.

Men nu gælder det NCG, og som Mads ser det, er der to store opgaver.

”Først og fremmest skal vi opbygge en koncernstruktur, hvor vi har vores identitet og vores funktioner. Og så er HR i den sammenhæng også essentiel, når det handler om at rekruttere de helt rigtige mennesker. Det kræver, at vi lytter til hvad der er behov for – hvad enten det er hos Hyundai i Sverige, BCi i Norge eller et helt tredie sted. Hos 3C retail havde vi også kontorer i både Sverige og Norge, og jeg var der hver måned – og det vil være på samme måde her. HR skal være tæt på medarbejderne, uanset hvor de fysisk opholder sig” , siger Mads Bundesen, der glæder sig til at hilse på alle sine nye kolleger på den anden side af nytår.

Adresse: Sjællandsvej 1 · 6000 Kolding · Danmark · Telefon: (+45)7015 1599 · E-Mail: [email protected] · CVR-numre 
Historien om Nic. Christiansen Gruppen begyndte i 1967 med importen af BMW. 
I dag er hovedaktiviteterne i koncernen importen af Hyundai, Honda, Land Rover og Jaguar, de tre bilkæder Bayern AutoGroup, Terminalen, British MotorGroup samt leasing- og finansieringsselskabet, NCG Finans.
 
Nic. Christiansen Gruppen opererer i Danmark, Norge, Sverige, Finland samt Baltikum.