Billeder (8)
Mærkerne Jaguar og Land Rover har siden 2008 vært ejet af indiske Tata Motors.

British Car Import

Britiske biler har været en del af Nic. Christiansen Gruppens DNA i mere end 25 år. British Car Import blev stiftet tilbage i 1993 i en helt anden tid og med helt andre mærker. I dag er British Car Import stærkere end nogensinde. Og er importør af Jaguar og Land Rover i Danmark, Sverige og Norge.

Tilbage i 1993 overtog Nic. Christiansen Gruppen importagenturet på Land Rover, Rover og MG i Danmark, men da Rover og MG fabrikken gik konkurs i 2005, fortsatte British Car Import med Land Rover.

 

I september 2009 lykkedes det at få importen af Land Rover i Norge og Sverige samt Jaguar i Sverige, og et nyt nordisk eventyr begyndte. I 2012 blev selskabets import-portefølge udvidet med Jaguar Danmark, og i 2013 overtog British Car import importagenturet på Jaguar Norge.

 

Dermed er British Car Import A/S hovedimportør af Jaguar og Land Rover i både Danmark, Sverige og Norge og de to brands står i dag stærkt som aldrig før.

 

Antallet af modeller er øget betragteligt og mærkerne, der har levet en omtumlet tilværelse op gennem 1970’erne, 1980’erne og 1990’erne med skiftende ejere, er i dag ejet af Tata Motors – en af Indiens rigeste og mest ambitiøse industrikoncerner.

 

Det betyder, at der bliver investeret massivt i de to brands, hvilket er tydeligt at se. Antallet af nye og banebrydende modeller er vokset, og antallet af internationale priser er eksploderet de seneste år. Jaguar og Land Rover er med helt fremme når det gælder den nyeste teknologi – herunder omstillingen til el og hybrid.


Land Rover


Land Rover er et af verdens mest kendte brands. Det er svært at sige Range Rover uden at komme til at tænke på James Bond. Der har været flere ikoniske biler fra de engelske fabrikker – mest markant er nok Land Rover Defender, der i 2019 kom i en helt ny udgave. Blandt den mest succesfulde er også Range Rover Evoque. Den hurtigst sælgende model i mærkets historie.


Jaguar


Men det er Jaguar, der for alvor har taget overskrifterne de seneste par år. Som de første på markedet lancerede Jaguar den første 100 % elbil – Jaguar I-PACE. Jaguar I-PACE har vundet utallige priser for sit design og sine køregenskaber - blandt andet World Car of the Year, European Car of the Year, German Car of the Year, World Car Design for blot at nævne nogle få. I Norge, der er Europas mest elbils-venlige land, er der solgt mere end 3800 Jaguar I-PACE, hvilket er verdensrekord.

 

 

British Car Import står i dag stærkere end nogensinde med egne nybyggede eksklusive Jaguar og Land Rover forretninger i Danmark og Sverige. Og i Norge har Jaguar I-PACE mere end tidoblet antallet af solgte Jaguar de seneste par år.

 

Samlet set har Jaguar og Land Rover øget volumen i Norge med 400 % og i Sverige med knap 300 %, og netværket af forhandlere, der i dag tæller ti i Norge, otte i Sverige og en enkelt i Danmark, er stærkere end nogensinde.

 

Jaguar og Land Rover lancerer over de næste par år en omfattende elektrificering af alle modeller. Fra 2020 vil alle nye Jaguar og Land Rover også kunne fås i en hybrid eller el version.

British Car Import A/S

British Car Import A/S
Sjællandsvej 1
6000 Kolding
Tlf. +45 70 15 15 33


www.jaguar.dk
www.jaguar.no
www.jaguar.se
www.landrover.dk
www.landrover.no
www.landrover.se
Adresse: Sjællandsvej 1 · 6000 Kolding · Danmark · Telefon: (+45)7015 1599 · E-Mail: [email protected] · CVR-numre 
Historien om Nic. Christiansen Gruppen begyndte i 1967 med importen af BMW. 
I dag er hovedaktiviteterne i koncernen importen af Hyundai, Honda, Land Rover og Jaguar, de tre bilkæder Bayern AutoGroup, Terminalen, British MotorGroup samt leasing- og finansieringsselskabet, NCG Finans.
 
Nic. Christiansen Gruppen opererer i Danmark, Norge, Sverige, Finland samt Baltikum.