Godkendt: Nic. Christiansen Gruppen opkøber Toyota-kæden ERA BILER

Den endelige godkendelse af opkøbet af ERA BILER sætter punktum for et begivenhedsrigt 2023, hvor Nic. Christiansen Gruppen har foretaget adskillige opkøb.

Nic. Christiansen Gruppen, der er en af landets største bilkoncerner, har fået konkurrencemyndighedernes godkendelse af købet af den erfarne Toyota-forhandlerkæde ERA BILER. Opkøbet blev offentliggjort i juni i år, og det glæder Nic. Christiansen Gruppens administrerende direktør, Niels Vrist Bertelsen, at handlen nu er endeligt godkendt.

”Vi har i den grad set frem til at kunne byde ERA BILER velkommen i Nic. Christiansen Gruppen, og vi glæder os over at overtage en så erfaren kæde med så mange dygtige og passionerede medarbejdere. Toyota har i mange år været en fast bestanddel af top tre over de mest solgte biler i Danmark, og derfor er vi stolte af nu at kunne tilbyde de populære biler til endnu flere danskere,” siger Niels Vrist Bertelsen.

Nic. Christiansen Gruppen har i forvejen et godt kendskab til Toyota gennem koncernens Terminalen-forretninger, som i dag forhandler det japanske bilmærke, men med købet af ERA BILER, der har tre afdelinger på i Hillerød, Helsinge og Frederikssund, opruster koncernen sine Toyota-aktiviteter markant.

Hos ERA BILER har Jacob Johannessen, der er direktør og nu tidligere ejer, ligeledes set frem til, at købet blev endeligt godkendt, så kæden kan fortsætte under Nic. Christiansen Gruppen:

”Der er et perfekt match mellem Nic. Christiansen Gruppen og ERA BILER, både på værdisæt og fokus på kundeoplevelse, og derfor har jeg virkelig set frem til denne konsolidering. Nu glæder jeg mig til at arbejde videre med at gøre ERA BILER til den bedste Toyota-forhandler i Danmark,” siger Jacob Johannessen, der fortsætter som direktør og dermed får ansvaret for driften.

Et begivenhedsrigt 2023

Godkendelsen af opkøbet af ERA BILER sætter punktum for et begivenhedsrigt 2023, hvor Nic. Christiansen Gruppen helt i tråd med koncerns vækststrategi har foretaget adskillige store opkøb.

”Jeg er meget stolt af det år, som Nic. Christiansen Gruppen har haft, hvor vi virkelig har eksekveret på vores strategi. Vi har rustet os til fremtiden med nogle enormt spændende opkøb. Og det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi har appetit på mere. Vi har en historisk stærk egenkapital, som gør det muligt for os at foretage opkøb, når vi ser det rette match. Derfor holder vi hele tiden øje med interessante muligheder i markedet i både ind- og udland,” siger Niels Vrist Bertelsen.

Nic. Christiansen Gruppen har i 2023 – udover ERA BILER – købt værkstedskæden Skorstensgaard, der har 22 værksteder og over 200 medarbejdere, samt den nordtyske BMW-forhandlerkæde May & Olde, der har 240 ansatte. Den 12. december blev det også offentliggjort, at Nic. Christiansen Gruppen og Ford Motor Company har underskrevet en ’non-binding memorandum of understanding' om at lade den danske koncern overtage importen af Ford i Danmark med virkning fra anden halvdel af 2024.

For yderligere informationer:


Niels Vrist Bertelsen, administrerende direktør i Nic. Christiansen Gruppen

Tlf.: 60 37 51 26

Om Nic. Christiansen Gruppen
  • Nic. Christiansen Gruppen er en af landets største bilkoncerner, der siden grundlæggelsen i 1967 har arbejdet med bilimport og -detailsalg samt finansiering og leasing af biler.
  • Den familieejede koncern har hovedsæde i Kolding og står i dag blandt andet for den danske import af Hyundai, Honda, BYD, Land Rover og Jaguar. Herudover ejer koncernen de fire bilkæder Bayern AutoGroup, May & Olde (syv BMW-forhandlere i Slesvig-Holsten), Terminalen og British MotorGroup samt værkstedskæden Skorstensgaard og leasing- og finansieringsselskabet NCG Finans.
  • Christiansen Gruppen har mere end 1.000 ansatte, der er fordelt over koncernens aktiviteter i Danmark, Tyskland, Norge, Sverige, Finland og Baltikum.