Nic. Christiansen Gruppen indgår samarbejde med BYD om salg af personbiler i Danmark

Nic. Christiansen Gruppen bliver forhandler af elektriske personbiler fra BYD, der er verdens førende producent af el-biler og power-batterier. Som national forhandler påtager Nic. Christiansen Gruppen sig ansvaret for distribution, salg og eftersalgsservice for BYD personbiler i Danmark. Dette kommer til at ske via NCGs eksisterende, landsdækkende forhandlernetværk og en BYD brand forretning i København. De første BYD personbiler forventes at komme til Danmark allerede til oktober.

Nic. Christiansen Gruppens stærke kompetencer inden for både, import, detailsalg, distribution og lokal markedsforståelse har været væsentlige faktorer til, at BYD valgte Nic. Christiansen Gruppen som samarbejdspartner. Lanceringen af BYD på det danske marked er en del af BYDs debut på et stigende antal europæiske lande. BYD-forretningen i København åbner i løbet af efteråret 2022. Her kan man opleve BYD-modeller samt prøvekøre bilerne.

BYD er verdenskendt og et Warren Buffet-støttet multinationalt højteknologisk firma, der for nylig har nået Fortune Global 500-listen for 2022. BYD har mere end 27 års erfaring med batteriudvikling og producerer i dag elektriske køretøjer med en unik batteriteknologi, der er udviklet internt.

BYD har i mange år været blandt de førende EV-mærker i Kina. Det samlede salg af personbiler har oversteget mere end 2 millioner enheder på verdensplan, og alene i første halvår af 2022 har salget oversteget 640.000 enheder. Det er med andre ord en veletableret elbils-producent, der gør sin entre på det danske marked. Udover den såkaldte BYD pioneer forretning i København vil salget af BYD i Danmark vil ske igennem udvalgte retail-forretninger under Terminalen.

Michael Shu, General Manager og Managing Director for BYD Europe, udtaler: "Det er en stor fornøjelse at introducere vores markedsledende teknologi og nogle af vores nyeste produkter, når vi lancerer vores elektriske personbiler til den danske offentlighed. Dette partnerskab markerer starten på, at vi tilbyder kunder i Danmark en række nye og innovative energieffektive køretøjer til at understøtte en fremtid med eMobility. Kundeservice og -tilfredshed har altid vores prioritet, og BYD værdsætter lokale partnerskaber for at give kunderne høje niveauer af lokal salgs- og servicesupport. Det er en spændende tid for BYD, og ​​jeg tror på, at vi med kombinationen af ​​BYDs banebrydende teknologi og Nic. Christiansen Gruppens lokale forankring, viden og erfaring vil nå vores fælles vision om at accelerere væksten af ​​elektrificering og nul-emissionstransport i Danmark.”

Niels Vrist Bertelsen, administrerende direktør i Nic. Christiansen Gruppen siger:

Vi har erfaringen og ressourcerne til at løfte BYD ind på det danske marked. BYD rummer alle de muligheder, som rigtig mange danskere efterspørger.  Det er teknologisk stærke biler, og sikkerheden er fuldt ud konkurrencedygtig. Samtidig kan bilerne leveres til priser, som gør, at de kan være attraktive for mange danske familier. Dermed spiller BYD godt sammen med Nic. Christiansen Gruppens eksisterende portefølje af brands – og med vores ambitioner inden for mobilitet,” og fortsætter:

”Bilerne fra BYD tilbyder bl.a. en batteri-teknologi Blade Battery, som er designet til at fylde mindre end konventionelle elbils batterier. Det giver dermed pladsbesparelse, idet batteriet er pakket direkte celle-til-pakke. Vi glæder os til at løfte sløret for både bilmodeller, danske priser og en dansk BYD-hjemmeside som lanceres senere i august.”

 

Om BYD

BYD (Build Your Dreams) er en multinational højteknologisk virksomhed, der er dedikeret til at udnytte teknologiske innovationer til et bedre liv. BYD har nu fire industrier, herunder Auto, Electronics, New Energy og Rail Transit. Siden grundlæggelsen i 1995 har virksomheden hurtigt udviklet solid ekspertise inden for genopladelige batterier og været fortaler for bæredygtig udvikling. På den baggrund har BYD med succes udvide sine vedvarende energiløsninger globalt med aktiviteter i over 70 lande og regioner. Produktionen af nul-emissions energiløsninger, der omfatter solenergiproduktion, energilagring og elektrificeret transport, har gjort BYD til en industrileder inden for energi- og transportsektorerne. BYD er en Warren Buffet-støttet virksomhed og er noteret både på Hong Kong og Shenzhen børser. Mere information om virksomheden kan findes på www.byd.com. BYD Europe har hovedkontor i Holland, hvilket er den første oversøiske afdeling af BYD Group. Herfra vil BYD udvikle det internationale mærke BYD Auto og levere sikre og effektive bæredygtige løsninger i nye energikøretøjer gennem verdensførende teknologiske innovationer. Mere information kan findes på www.bydeurope.com / www.bydauto.eu

 

Om Nic. Christiansen Gruppen

Med udgangspunkt i filosofien ‘Moving mobility and people’ er Nic. Christiansen Group en af de førende aktører i den nordiske bilindustri med mange års erfaring med import og detailsalg af biler samt finansiering og leasing af biler. Siden grundlæggelsen i 1967 har virksomhedens vækst været kontinuerlig. I dag er koncernens hovedaktiviteter import af Hyundai, Honda, land Rover og Jaguar, de tre bilkæder Bayern AutoGroup, Terminalen, British MotorGroup samt leasing- og finansieringsselskabet NCG Finans. Nic. Christiansen Gruppen opererer i Danmark, Norge, Sverige, Finland samt Baltikum.