Nic. Christiansen Gruppen køber majoriteten af Skorstensgaard

Nic. Christiansen Gruppen udvider forretningen med opkøbet af værkstedskæden Skorstensgaard.

Tilføjelsen af Skorstensgaards 22 værksteder er et naturligt led i Nic. Christiansen Gruppens fokus på ekspansion. Det fortæller koncernens CEO, Niels Vrist Bertelsen.

”I Nic. Christiansen Gruppen har vi et strategisk fokus på at skabe vækst og udvide vores forretning. Derfor slår vi til, når vi ser de rigtige muligheder i markedet. Og her var opkøbet af Skorstensgaard et oplagt træk for vores koncern,” siger han og uddyber beslutningen:

”Vi får en innovativ værkstedskæde, som har høj kundetilfredshed. Skorstensgaard har 22 nye, moderne værksteder, og vi kommer derudover til at opkøbe endnu flere værksteder, som skal indgå i kæden. Det vil styrke vores geografiske tilstedeværelse i hele landet og bringer os tættere på endnu flere danskere. Samtidig får vi mulighed for at bevare relationen til kunderne i endnu længere tid. Det er vi selvsagt meget begejstrede for, og jeg er sikker på, at det bliver en stor gevinst for Nic. Christiansen Gruppen,” fortæller Niels Vrist Bertelsen.

Kører videre under navnet ’Skorstensgaard’

Nic. Christiansen Gruppen køber sig ind som hovedaktionær i Skorstensgaard, mens brødrene Anders og Martin Skorstensgaard, der stiftede kæden i 2009, beholder en minoritetsejerandel. Skorstensgaard beskæftiger 229 medarbejdere, og dermed betyder opkøbet, at Nic. Christiansen Gruppen når en milepæl, da koncernen runder 1.000 medarbejdere.

Anders og Martin Skorstensgaard fortsætter som henholdsvis CEO og COO for værkstedskæden, og de to stiftere glæder sig til det nye kapitel, der nu venter for Skorstensgaard.

”Nic. Christiansen Gruppen er en enormt kompetent, erfaren og visionær aktør i bilbranchen, og vi kunne ikke forestille os et bedre match for Skorstensgaard. Vi er overbeviste om, at vi går en spændende fremtid i møde sammen, og vi er glade for fortsat at være en del af rejsen,” siger Anders Skorstensgaard og fortsætter:

”Skorstensgaard har været igennem en stor transformation, siden vi åbnede i 2009, og vores forretning har udviklet sig rigtig meget i de seneste år. Vi er blevet belønnet for et massivt fokus på service, og den store kundetilfredshed, vi oplever, gør os meget stolte. Skorstensgaard er i en stærkere forfatning end nogensinde, og det skaber et fantastisk fundament for fremtiden.

Mens kundetilfredsheden hos Skorstensgaard er høj, blev virksomhedens økonomiske udvikling sat under pres, da coronapandemien gjorde sit indtog. Med Nic. Christiansen Gruppens entré som ejer rekonstrueres Skorstensgaards egenkapital, og med den økonomiske genstart er kæden stærkt rustet til at udvikle sig i et værkstedsmarked, der nu er vendt tilbage til den normale efterspørgsel.

Kæden vil fortsat bære navnet ’Skorstensgaard’, men en række af værkstederne forventes blandt andet at fungere som autoriserede værksteder for flere af Nic. Christiansen Gruppens nye brands.

Opkøbet af Skorstensgaard giver dermed Nic. Christiansen Gruppen flere strenge at spille på, og Niels Vrist Bertelsen forventer, at koncernen kommer til at foretage yderligere investeringer for at positionere sig bedst muligt til de kommende år.

”Vores klare overbevisning er, at branchen fremover vil blive domineret af færre og større aktører. Derfor er vi også meget opmærksomme på, om der er interessante opkøbsmuligheder i markedet. Samtidig står vi rigtig stærkt rustet i forhold til denne udvikling, da vi i de seneste år har opbygget en egenkapital, som er stærkere end nogensinde. Og jeg har da en klar forventning om, at vi i år kommer til at foretage yderligere investeringer i form af eksempelvis opkøb eller tilføjelser af nye brands,” siger Niels Vrist Bertelsen.

Nic. Christiansen Gruppens opkøb af Skorstensgaard er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse. Niels Vrist Bertelsen understreger dog, at han ikke forventer, at det bliver et problem.

Baggrund:

Nic. Christiansen Gruppen:

  • Christiansen Gruppen er en af landets største bilkoncerner, der siden grundlæggelsen i 1967 har arbejdet med bilimport og -detailsalg samt finansiering og leasing af biler.
  • Den familieejede koncern har hovedsæde i Kolding og står i dag for den danske import af Hyundai, Honda, BYD, Land Rover og Jaguar. Herudover ejer koncernen de tre bilkæder Bayern AutoGroup, Terminalen og British MotorGroup samt leasing- og finansieringsselskabet NCG Finans.
  • Christiansen Gruppen beskæftiger mere end 800 mennesker, der er fordelt over koncernens aktiviteter i Danmark, i Norge, Sverige, Finland og Baltikum.

Skorstensgaard:

  • Skorstensgaard er en fri (uautoriseret) værkstedskæde med 22 værksteder rundt om i Danmark, som sammenlagt beskæftiger 229 medarbejdere.
  • Kæden blev grundlagt af brødrene Anders Skorstensgaard (CEO) og Martin Skorstensgaard (COO) tilbage i 2009 og har hovedkontor i Kolding.
  • I 2014 blev Skorstensgaard nomineret til Entrepreneur of the Year af Ernst & Young (EY) samt kåret til Gazelle-virksomhed af Børsen.